VV Alem

Een klein stukje historie:
Elke rechtgeaarde Alemer, lid of geen lid van de voetbalclub, is trots op de schitterende sport-accomodatie die de v.v. Alem rijk is.
Twee prachtige velden waarvan één met een prima verlichting, een ruim trainingsveld met verlichting, een werkelijk schitterend clubgebouw met vier ruime kleedkamers, een bestuurkamer en een prachtige kantine, langs het hoofdveld een keurig tegelpad en bijna het hele veld omzoomd met reclameborden.

Dan was het in den beginne, september 1930 maar behelpen. het eerste "voetbalveld" was namelijk een stuk weiland dat beschikbaar was gesteld door C. Steenbekkers.
Het lag op de plaats waar nu 't Buske is. Recycling was in Alem omstreeks 1930 al een begrip, de doelpalen hadden namelijk al ettelijke jaren dienst gedaan als telefoonpalen, voordat zij in de houtzagerij van Joh. Kollenburg vakkundig verzaagd werden om vervolgens de edele voetbalsport te dienen.
Kleed- en wasgelegenheid was er in het geheel niet.

Doordat het weiland niet aan de vereiste afmetingen voldeed om door de KNVB als voetbalveld erkend te worden, moest men al spoedig uitzien naar een ander terrein.
Gelukkig waren er toentertijd in Alem nog veel agrariërs en hoefde men niet op een weiland meer of minder te kijken.

Meer informatie vindt u op www.vvalem.nl.

VV Alem